Особливості та типи рисоварок
Особливості та типи рисоварок
Рисоварка - неймовірно зручний електричний прилад для приготування рису. Контроль часу приготування вам більше не буде потрібно, а також продукт не перетравиться, що не пригорить. Дія пристрою спрямоване не на прискорення процесу варіння, а на спрощення витрачається на цей процес праці. Рисоварки успішно застосовуються на кухнях всього світу, але в азіатських країнах найбільше.
Основні складові прилади
У приладі присутній дозатор для води, рису. Він спрямований на підтримку правильного співвідношення цих продуктів, уникнення можливих помилок. Пристрій являє собою змінне каструлю, розташовану під термостатом. Температура завжди підтримується на єдиному рівні, ніколи не піднімається і не перевищує точку кипіння води. Як і при звичайному варінні, вода вбирається рисом або випаровується. Прилад потрібно всього лише вимкнути, коли приготується продукт.
У минулому рис готувався вручну. Додаткова сила, покликана скоротити часові витрати на приготування, стала поступово входити в сучасне життя. У 1950 році в Японії була створена перша рисоварка. Винахід було направлено на скорочення домашніх потреб. У ті роки приблизно 48% жінок у домашньому господарстві все робили вручну. І сили технічного прогресу були спрямовані на те, щоб полегшити їх долю.
Факти з історії
Перша якісна мультиварка була продана в 1956 році. Успіх цього винаходу, як побутового приладу, був позначений підвищеною популярністю рису як продукту в азіатських країнах. У той час рис був найголовнішою їжею в таких країнах і на Гаваях також.
У бажані особливості гарного пристрою входить скляна кришка, за допомогою якої полегшується спостереження за приготуванням продукту. Непогано, якщо в пристрої буде отвір, куди виходить пар. Засувною шнур для зручного зберігання, додаткове пристосування для варіння на пару, антипригарне покриття, що перешкоджає прилипанню рису до стінок і дну, наявність мірних ліній всередині ємності приладу також оптимізують процес приготування.
Вибираємо хороший прилад
Звертайте увагу також і на електронні особливості приладу. Функція для розігріву підігріває продукти до оптимальної температури, цикл каші приготує вам азіатський рис до сніданку, для більш швидкого приготування - функція скороварки. Також ви можете зробити рис розсипчастим або, навпаки, м'яким за бажанням. У цьому вам допоможе регулятор консистенції. Всі моделі оснащені автоматичним виключенням по закінченню процесу приготування.
У міру готовності продукту прилад сам автоматично стежить за температурою і знижує її, врегульована тривалість підтримує рис у теплому вигляді. Варто сказати, що спеціальний датчик при автоматичній варінні підтримує рис теплим протягом 12 годин.
Є рисоварки, яким притаманна гнучка система управління. Це складні агрегати з окремими особливостями, наприклад, налаштуванням для варіння супів, каш і неочищеного рису. Також подібні рисоварки мають функцію приготування рису для суші і функцію вибору виду рису (твердого або м'якого).
Саме останнє ноу-хау у виробництві таких пристроїв - індукційний нагрів, система компенсує допущені помилки і відлагоджує процес готування до ідеального результату. Крім електричних бувають також мікрохвильові, газові пристрої із застосуванням відкритого вогню. І придбати багато сучасних моделей пристроїв можна на сайті http://bt.rozetka.com.ua/123280/cuckoo/c123280/v1189/ . Великі, промислові пристрої використовуються в ресторанах азіатської кухні.
Більш ранні статті
|
|